شرکت اروپایی «نایس آرشیتکت» سازنده این خانههای کوچک است که در کشور اسلواکی فعالیت میکند. مسئولان آن میگویند این خانه کپسولی برای تأمین انرژی خودکفاست و انرژی مورد نیاز خود را از طریق نور خورشید و توربین بادی تأمین میکند. همچنین دو نفر در آن میتوانند براحتی زندگی کنند و در عین حال، خانه مذکور از سیستم تأمین و تصفیه آب برخوردار است. فنآوریهای به کار رفته در ساخت آن نیز با توجه به شاخصههای کاهش آلایندگی و کممصرف بودن طراحی شده است.
شرکت سازنده اعلام کرده که یکی از بهترین ویژگیها در طراحی این خانهها آن است که امکان استقرار در همه مکانها و حتی پشت بام ساختمانها در نظر گرفته شده است. طراحان شرکت میگویند سقف گنبدی این خانه طوری است که امکان جمعآوری آب باران را داشته باشد. آب جمعآوری شده در سیستم تصفیه آب به کار رفته در خانه گذشته، از فیلترهای مختلف عبور میکند و در نهایت، آب مورد نیاز برای کاربردهای پخت و پز و استحمام را تأمین میکند. از این خانهها همچنین میتوان به عنوان خانههای گردشگری، مسکن اضطراری در اقدامات بشردوستانه و خلاصه کاربریهایی گسترده حتی به عنوان ایستگاه تحقیقات استفاده کرده.
(ترجمه: زری حسینزاده/ برایت کمل)
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
سید رضا صدرالحسینی در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح کرد
در یادداشتی اختصاصی برای جام جم آنلاین مطرح شد
در گفتگو با جام جم آنلاین مطرح شد
ابراهیم الموسوی، نماینده پارلمان لبنان در گفتوگو با «جامجم»:
در گفتوگو با بهرام کلهرنیا، دبیر هفدهمین جشنواره تجسمی فجر عنوان شد
رئیس کمیسیون عمران و حملونقل شورای شهر تهران درگفتوگو با «جامجم»:
«جامجم» در گفتوگو با مدیر بخش زلزله و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، دلایل بروز و راههای مهار فرونشست زمین را بررسی میکند